Páncél Guru
Ajtónyitás zárszerelés páncélszekrény szerviz: +36 1 390 02 03, +36 70 36 36 090 info(kukac)pancelguru.hu  
Páncélnyitás
  FŐOLDAL     ELÉRHETŐSÉGEK     SZOLGÁLTATÁSAINK     REFERENCIÁK     CIKKEK     VILLANYMENTŐ     GYORSVIZES
CIKKEK
Néhány jó tanács páncélszekrény tulajdonosoknak
Páncélszekrény nyitás, javítás, zárcsere
Milyen tanácsokat tud adni nekem egy zárszerelő?
Mikor van szükségem zárszerelő szakemberre?
Mitől biztonságos a bejárati ajtóm és a lakásom?
Beragadt egy kisbaba egy autóba Budapesten
A szociális körülményektől is függ a lakásbetörések gyakorisága Budapesten
Betörők jelölgetik a lakásokat...
Budapesti betörések
Rossz döntést hozott amikor ajtót választott?
Új páncélszekrény vásárlás
Betörésvédelem, megelőzési tippek
Beijedt a zárszakértőtől
Érdekes betörési módszer
Betörtek a lakásomba, irodámba......

Páncélszekrény nyitás, javítás, zárcsere
 • páncélszekrényekről nem szokás beszélgetni,
 • hiszen az egy olyan értékvédelmi berendezés, amit szeretünk titokban tartani. Amíg nem tudják, hogy van páncélszekrényünk addig van esély rá, hogy nem próbálják megtalálni és kinyitni. Ha mindenkinek elmondjuk, hogy van akkor nagyobb a veszélye, hogy valaki kíváncsi lesz rá, hogy mit tartunk benne.
 • miért van szükségünk páncélszekrényre?
 • sokan úgy gondolják, nekik nincs rá szükségük, hiszen nem tartanak otthon készpénzt, nincsenek komoly ékszerek és értékpapírokat sem rejtegetnek. Pedig mindenkin háztartásban vannak dolgok amit komoly értékőrzőben érdemes tárolni, nemcsak betörőktől való elzárás miatt, de egy esetleges tűz, de akár elkallódás miatt is érdemes. Nézzünk egy-két gondolatébresztő példát: útlevele, lakás papírok, anyakönyvi kivonatok, orvosi papírok, autó papírjai, pótkulcsok, nem használt családi ékszerek, nem is beszélve a kötelezően páncélszekrényben tartandó lőfegyverekről.
 • mi alapján válasszunk páncélszekrényt?
 • első szempont lehet az, hogy mit szeretnénk benne tartani, annak mekkora a terjedelme, várhatóan szaporodni fog a páncélszekrényben tárolandó dolgok száma és ezzel a terjedelme is, tehát a vásárláskor megtippelt mérettől érdemes nagyobbat választani.
 • Második szempont a páncélszekrényben tárolni kívánt érték, ezt is érdemes túlbecsülni, bízva abban, hogy értékeink szaporodni fognak, a páncélszekrények speciális elbírálási rendszer alapján kerülnek besorolásra a biztosítási értékhatár szempontjából, erről a vásárláskor mindenképpen tájékozódjunk, valamint a tűzállósági időkorlátját is érdemes megnézni - megkérdezni.
 • Harmadik szempontként figyelembe kell venni, azt is, hogy hova szeretnénk tenni (szekrénybe, falba, esetleg bútorként) amennyiben komoly nagy páncélszekrény mellett döntöttünk érdemes akár statikus segítségét kérni, mert egy nagy páncélszekrény akár 4-500 kilós is lehet, amely már egy födém terhelésénél komoly tényező lehet. A páncélszekrények biztosítási értékhatárait mechanikai és-vagy elektronikai védelmi eszközök utólagos beépítésével tudjuk növelni. Komoly biztosítási értéknövekedés érhető el egy memóriás számzár, vagy egy szabotázsvédelmi passzívzár beépítésével, de sokat javít egy riasztórendszerhez való becsatolás is.
 • páncélszekrény kategóriák,
 1. vannak a barkácsboltokban olcsón elérhető, falba szerelhető, vagy szekrénybe csavarozható típusok, esetek többségében egy egyszerűbb zárral vagy számzárral néha mágneskártyával működtethetőek, ezek általában 10-50 ezer forintért már megkaphatók, a biztosítók szempontjából az "Épphogy valami" kategória. Ez a típus nem érték őrzésre vannak kitalálva, inkább csak fontosabb iratok biztonságát hivatottak megtartani, mindenképpen rögzítést igényel. Szerkezetét tekintve típustól és gyártótól függően vékonyabb vagy vastagabb lemezből készülnek, különösebb merevítések nélkül.
 2. vannak a szintén közkereskedelemben kapható, de már nagyobb, erősebb és nehezebb darabok, 40-100 ezer forint között kaphatóak. Ezeket már a biztosító társaságok is többre becsülik, már fegyverszekrényként elfogadják, belül külön kulccsal zárható rekesszel rendelkeznek. Mivel ezek általában szintén nem nehezebbek 100-150 kilónál így ezek rögzítése is elengedhetetlen. Esetek nagy részében már elég jó tűzállósági tényezővel rendelkeznek, ami iratok őrzése szempontjából mindenképpen fontos tényező. Ebben a kategóriában aránylag nagy a minőségi és tartalmi különbség. A vásárláskor érdemes sokat kérdezni és alaposan átnézni a papírokat, amik mindenképpen tartalmazzák a páncélszekrény használati paramétereit, biztosítási érték és eszközhatárait, beépítési követelményeit, garanciális feltételeit.
 3. vannak a komoly, nagy súlyú több záras, komoly biztosítási értékhatárral bíró szekrények, ezek között vannak az akár 100 éves nagyon szép, bútornak is megfelelő darabok (ezeknek sok esetben már a biztosítási megfelelőségi papírjai nem érvényesek). Valamint vannak a modernebb, kevésbé mutatós de nagyobb biztonsági fokozatú páncélszekrények, ezek nem ritkán már 70 millió vagy nagyobb összegre is biztosíthatók. Aki ilyen szekrény vásárlása mellett döntött, mindenképpen forduljon komoly szakemberhez, aki valóban tud olyan tájékoztatást adni, ami valós adatokon alapszik és nem csak a kereskedelmi szándék vezérli, hanem a szakmai elhivatottság. A legjobb olyan, független szakember segítségét kérni aki nem kereskedő. Ezek a páncélszekrények akár 1,5 millió forintot is meghaladhatják. Nem utolsó szempont, hogy a páncélszekrény megvásárlása után az a páncélszekrény miként fog eljutni, új tulajdonosához, legjobb megoldás ha a kereskedő (vagy jobb esetben a gyártó) oldja meg a szállítást, így őt terheli minden szállítás közben esetleg bekövetkező meghibásodás, vagy sérülés, valamint a lakásunkban sem fog kár esni miközben a páncélszekrény bejut a helyére.
 • páncélszekrény nyitás
Mindannyian láttunk már olyan filmeket amikben, páncélszekrényeket, sőt páncéltermeket nyitnak ki, ezek közt van olyan amikor pillanatok alatt nyílik a "mackó" azok a mesék, de van egy-két film amiben több óra és komoly felszerelés, lehallgatók, letapogatók, hajszáloptikák is felhasználásra kerülnek, hát ezeknek már több a valóságtartalma. Persze amikor előkerülnek a robbanószerek és a lángvágó az pedig már túlzás. Na jó de végül is ezért szeretjük ezeket a filmeket.
A valóságban ez egész másképpen működik. Hatalmas típus ismeretre van szükség, hiszen miután az ügyfél telefonon felkeres minket akkor 1-2 órán belül már ott kell lenni és ki kell nyitni a "macit". Nincs idő utána nézni és persze nincs is hol, hiszen ezek nem nyilvános adatok. Hosszú évek tapasztalata szükséges.
Sérülés nélkül egy komoly páncélszekrény nem nyitható ki, ezt sokan nehezen értik meg, azt hiszik, hogy van valami trükk, hát jelzem nincsen, és nem is szabad, hogy legyen, hiszen akkor aki ismeri a trükköt az észrevétlenül tudná kipakolni az adott páncélszekrény tartalmát.
Természetesen szakmai titkokat itt nem szeretnék feltárni, de azért azt elárulhatom, hogy a páncélszekrények nyitásához elengedhetetlen szerszám a fúrógép. A nyitások minden esetben oly módon történnek, hogy utána a páncélszekrény, újra működőképessé tudjuk tenni és az teljes értékű legyen. Vannak olyan páncélszekrények amit 30 perc alatt ki lehet nyitni, de vannak olyan (akár háztartásokban előforduló) komolyabb páncélok is amit 2-3 de nem ritkán akár 6-8 óra szakszerűen kinyitni.
Azt mindenképpen érdemes leszögezni, hogy amikor a saját (vagy céges) páncélszekrényünknek a kulcsát elveszítjük, vagy a kódját elfelejtjük, vagy csak szorul a kulcs a zárban semmiképpen ne álljunk neki erőltetni, házilag kinyitni.... általában úgysem sikerül, vagy ha mégis sikerül nagyobb kárt teszünk a páncélszekrényünkben mint azt egy szakember tette volna. Néha előfordul, hogy valaki úgy dönt inkább flex segítségével szétvágja a páncélszekrényt, mondván, hogy az már neki nem kell később, csak a benne lévő pénzt és a papírokat szeretni magához venni... ilyenkor szokott flexelés közben a szikra mindent megégetni ami a szekrényben van, ugye ez sem tűnik jó megoldásnak?

Ajtó-Zármentő Kft 06-70-36-36-090

   Főoldal  |  Kapcsolat  
by xGraFiX